Ментално здравље младих

22. Мај 2023.

Поводом две велике трагедије са којима се суочила Србија у претходне две седмице, о менталном здрављу младих и менталном здрављу уопште за телевизију Форум говорила је Радојка Кнежевић, психилог Центра за социјални рад Пријепоље, заједно са Др Весном Милетић, спец.психијатрије Службе за психијатријске болести у Пријепољу.

Током разговора Радојка се осврнула и на рад Дневног центра за младе у сукобу са законом који је поново почео са радом 2020. године, када је за директора Центра именована Рада Дивац. Удружење Нова визија у партнерству са Центром за социјални рад општине Пријепоље реализује пројекат “Унапређење рада Дневног центра за децу и младе са проблемима у понашању на подручју општине Пријепоље“ који има за циљ смањење броја деце и младих са ризичним социјалним понашањем, смањење стопе рецидива и бољу реинтеграцију ове групе деце и младих у локалну заједницу.

Она је и претходних дана била гост ТВ5 Ужице где је говорила о дечијој адолесценцији.

О малолетним починиоцима кривичних дела у Пријепољу, о васпитним мерама и спровођењу истих за ТВ Форум говорила је Александра Кувељић, спец.педагог у нашем Центру.

Рада Дивац, директорица Центра и председница УО Асоцијације центара била је гост емисије 150 минута на ТВ Прва и упознала је јавност са надлежностима Центра за социјални рад када су у питању малолетни учиниоци кривичних дела али и о пролемима са којима се суочавају стручни радници у раду са њима и њиховим породицама.

Овим путем колектив Центра за социјални рад Пријепоље , још једном, изражава најискреније саучешће породицама настрадале деце и припадника школског обезбеђења.

Повезани чланци

Мере превенције против вируса Ковид-19

Календар

Април 2024

ПОН
УТО
СРЕ
ЧЕТ
ПЕТ
СУБ
НЕД
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1 Април
Нема догађаја
Events for 2 Април
Нема догађаја
Events for 3 Април
Нема догађаја
Events for 4 Април
Нема догађаја
Events for 5 Април
Нема догађаја
Events for 6 Април
Нема догађаја
Events for 7 Април
Нема догађаја
Events for 8 Април
Нема догађаја
Events for 9 Април
Нема догађаја
Events for 10 Април
Нема догађаја
Events for 11 Април
Нема догађаја
Events for 12 Април
Нема догађаја
Events for 13 Април
Нема догађаја
Events for 14 Април
Нема догађаја
Events for 15 Април
Нема догађаја
Events for 16 Април
Нема догађаја
Events for 17 Април
Нема догађаја
Events for 18 Април
Нема догађаја
Events for 19 Април
Нема догађаја
Events for 20 Април
Нема догађаја
Events for 21 Април
Нема догађаја
Events for 22 Април
Нема догађаја
Events for 23 Април
Нема догађаја
Events for 24 Април
Нема догађаја
Events for 25 Април
Нема догађаја
Events for 26 Април
Нема догађаја
Events for 27 Април
Нема догађаја
Events for 28 Април
Нема догађаја
Events for 29 Април
Нема догађаја
Events for 30 Април
Нема догађаја

Најчешћа питања

Ко има права на социјалну помоћ?

Право на новчану социјалну помоћ припада појединцу, односно породици, који својим радом, приходима од имовине или из других извора остварују приход мањи од износа новчане социјалне помоћи утврђеног законом.

Како остварити права на туђу негу и помоћ?

Право на додатак за помоћ и негу другог лица има лице коме је због телесног или сензорног оштећења, интелектуалних потешкоћа или промена у здравственом стању неопходна помоћ и нега другог лица да би задовољило своје основне животне потребе. Преко центра за социјални рад право остварују деца, одрасла и остарела лица која нису остварила пензиона примања и инострани пензионери.

Како постати хранитељска породица?

Поступак почиње подношењем захтева у центру за социјални рад. Потребно је проћи обуку за хранитеље након чега се стиче подобност за бављење хранитељством.

Шта је потребно за смештај у дому?

Потребно је прикупити документацију за смештај у дом и поднети захтев за смештај у центру за социјални рад. Захтев се подноси у месно надлежном центру (надлежност се одређује по адреси из личне карте), а смештај се може остварити у било којој установи за смештај у Републици Србији.

Како добити помоћ у кући?

Потребно је, у центру за социјални рад, поднети захтев за утврђивање права на помоћ у кући.